Relatie en intimiteit bij Psycholoog Haarlem

Seks-gesprekken

Seks gaat over seks. En over veel meer. Want alhoewel seks bestaat uit een breed scala fysieke handelingen en gebeurtenissen, gaat het over gevoelens, verlangens, wensen en intimiteit waarmee seks uitdrukking aan liefde geeft. Seks is meer dan een hoeksteen van een relatie; vaak is het een thema dat op een subtiele manier effect heeft op hoe jullie je verhouden. En zeker als het allemaal niet zo soepel gaat is het een gesprek waarbij jullie allebei het gevoel hebben op eieren te lopen.

Onze relatietherapeuten:

Relatietherapie is niet mogelijk bij alle psychologen op deze website, dit is alleen mogelijk bij Anne Cox. Wij helpen jullie graag met het herstellen van jullie relatie en gaan samen kijken naar jullie relatieproblemen.

Seks is een onderwerp

In de meeste gevallen zijn stellen die bij ons komen niet te spreken over hun seksleven. Vaak is het al langer een issue, en de laatste tijd eigenlijk helemaal verdwenen – niet alleen uit de lakens, maar ook uit het gesprek. Jullie hebben ‘opgegeven’. In de behandeling brengen we het gesprek weer op tafel. Zoals jullie opnieuw leren communiceren in gesprekken, ruzies, overleg en discussies, zo moeten jullie dat ook weer leren in het vrijen.

Er was een ander…

Het kan ook zo zijn dat het vertrouwen beschadigd is. Door een derde, door stiekeme seks of porno. Het is moeilijk voor degene die zo bedrogen is om de seks los te zien van het verleden. Het is ‘beladen’, het roep zoveel op. Dat is meteen ook de reden dat we het in onze gesprekken wél meenemen, dat het wél belangrijk is om het ook hierover te hebben.

Seks is emotie

Rauwe emotie; het is voor de meeste mensen lastig, zo niet onmogelijk, om tijdens het vrijen controle te houden over gevoelens. Het kan daarmee een pure uiting van liefde zijn, maar met een kink in de kabel ongemakkelijk, gênant en vol goedbedoeld rekening houden met elkaar. Jullie leren in de behandeling elkaar weer opnieuw te zien, horen en waarderen. Je spreekt uit wat je voelt, erkent elkaars gevoelens en geeft zo opnieuw ruimte om ook in seks de band te herstellen.

Contact

Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking bij Relatietherapie Haarlem.